maanantai 9. syyskuuta 2013

Öljypolttimen huolto 2011

Päätin isäntänä aloittaa talonpidon huolellisesti pyytämällä öljypolttimen huoltajan paikalle. Näin sain lisätietoa öljyllä lämmittämisestä.


Onpa kummallisen näköinen hökötys tuo öljypoltin

Sattumalta oli sateinen sää ja ukkonenkin jyrähteli kaukaisuudessa. Kuinka ollakaan öljypolttimen huoltaja sai sähköiskun näpeilleen heti kohta, kun ukkonen oli jyrähtänyt. Hän sanoi, että talomme maadoitus toimii nyt väärin. Maadoittuminen nimittäin tapahtuu metallisten öljyputkien kautta. Siksi hän sai näpeilleen.

No, vanhat talot on kuulemma sellaisia.

Vesipumppu hajosi

Vanhasta talosta vielä. Parin viikon päästä tästä vesipumppumme sanoi sopimuksen irti. Se vain huusi ja huusi, muttei saanut nostettua riittävästi vedenpainetta itseensä. Niinpä oli pakko tutustua naapurin putkimieheen. Hän toi ja asensin uuden vesipumpun. Vesipumppu vaati kuitenkin toisenlaista sähköä kuin aiempi. Onneksi putkimies oli verkostoitunut tutun sähkömiehen kanssa, joten sähkömies tuli melko nopeasti paikalle pelastamaan tilanteen.

Mitä tästä opimme? 
Paikallisia ammattimiehiä kannattaa käyttää, sillä heille ei tule turhia tunteja saati kilometrejä paikanpäälle pääsemisen kanssa.

1 kommentti:

  1. Kaikenlaista huollettavaa on kyllä sinulla riittänyt vanhassa talossa. En tiennyt, että vanhoissa taloissa maadoitus voisi olla väärä. Täytyy tästä ottaa selvää naapurilta joka on sähkömies jos saisin selvyyden oman talon maadoituksiin liittyen. En itse tiedä myöskään öljypolttimen tai vesipumpun toiminnasta mutta täytyisi ottaa enemmän kyllä selvää koska vahingoilta voisi säästyä jos yleistietoa toiminnasta olisi. Öljypoltinhuolto täytyisi tilata joten täytyy sopivalta urakoitsijalta kysyä lisää polttimon toiminnasta yleisesti, että oppii samalla toimintaperiaatteen. Yhden urakoitsijan sivut jo löysin joten taidan suoraan soittaa sinne. https://www.suomenpoltintekniikka.fi/oljypoltinhuolto

    VastaaPoista