maanantai 9. syyskuuta 2013

Uskalsin kurkata lokakaivoon ja kiivetä katolle


Tilasin loka-auton huhtikuun lopulla käymään. Entinen omistaja antoi vinkkiä, että lokahommelit kannattaa hoitaa silloin kun ei ole kasvukausi käynnissä. Auton käytyä tietenkin katsoin miltä kaivo näyttää. Jännää miten viemäriputkesta lorottaa koko ajan vettä, vaikka varmasti talossa ei ole mikään vettä käyttävä kone päällä. Eikä vesipumppukaan käy epänormaalin usein.



Viemärin tuotokset tulevat vasemmalta ja oikealla on putkiviritys, josta tapahtuu ylivuoto seuraavaan lokakaivoon. Sinne pitäisi siis valua tuotoksia vain nestemäisessä muodossa. Toisesta eli alemmasta lokakaivosta lähtee ylivuoto putki edelleen pihan halki pihan perän ojalle.


Rohkenin kiivetä katolle

Alhaalla näkyy Tapaninpäivän myrskyn jälki. "Tuulihattu" lähti savupiipun päältä kovalla rytinällä ja jäi talvehtimaan katolle lumiesteen taakse. Täytyypä heittää moinen rohjo heti alas kattoa rumentamasta.



Nythän tämän savupiipunkin näkee paremmin. Siinä on peräti 10 hormia, vaikka talon ainoassa piirustuksessa niitä väitetään olevan 8. Huomaa öljykattilan käyttämä hormi toinen vasemmalta ylemmässä rivissä. Se on todella kulunut. Vaikka näyttää nuo muutkin hormit aika haperoilta. Mitähän tässä on tullut oikein ostettua?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti