maanantai 9. syyskuuta 2013

Potkut ja mitä siitä seurasi

Uusi Vuosi 2012 alkoi synkästi. Sain irtisanomisilmoituksen tuotannollisista ja taloudellisista syistä. Tuntui oudolta. Ensin masensi, sitten tuntui, että mikäs tässä, maksavat sentään puolen vuoden palkan vielä. Oikeastaan tapahtuneen voisi ottaa pitkänä palkallisena lomana ilman isompia murehtimisia. Eiköhän tuota työtä tekevälle vielä löytyne.

Niinpä aloin miettimään mitä kaikkea hyvää tekisinkään tälle talolle ja pihalle. Tulipahan vihdoin tilaisuus tutustua kunnolla mitä tuli viime kesänä talon mukana hankittua.

Kevättalvella sitten kaadoimme pihalammen jäälle ison vanhan pajun, joka puolilahona kasvaa rötkötti pihalammen päällä.




Paljon tuli puuta pajusta. 
Samalla kaadatin pihasta koivunkin.














Viime tipassa ennen jäiden sulamista ehdin kuin ehdinkin rakentaa laiturin lammen-rantaan. Kaikki rakennuspuut löytyivät omasta pihasta valmiina. Hyvin menee, mutta menköön.
Samana Pääsiäisenä piti tietysti myös kokeilla miltä avantouinti tuntuu omassa pihassa. Kylmää oli vesi, vaikka jäätä rikottavaksi oli enää 15 senttiä. Lammessa näyttää olevan useita lähteitä, sillä jää ei tullut kovinkaan paksuksi koko talvena.



Huhtikuussa oli urakakseni purkaa vanhan lampolana toimineen hökötyksen. Se olikin jo vaarallisessa kunnossa. Lampolasta tulikin runsaasti poltettavaa naulaista puuta. Sahailin ja polttelin purkupuita pitkin kesää. Ja moottorisahan ketju senkuin kipinöi :)

Lampolasta löytyi muuten aivan täydelliset alumiiniset portaat laituria varten. Juuri oikeankorkuiset olivat. Jess!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti